Wat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling ( persoonlijke en zakelijke conflicten ). Een onafhankelijke bemiddelaar gaat samen met u en de andere partij op zoek naar een oplossing voor een probleem en begeleidt u in het samen spreken over de zaak die moet worden opgelost. De oplossing moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn.

Mediation in plaats van de rechter

Heeft u een probleem met een persoon of een organisatie waar u samen niet uitkomt? Dan kunt u kiezen voor mediation. Dit is vaak minder ingrijpend dan de stap naar de rechter. Ook kan mediation tijd en geld besparen. Bij mediation werkt u zelf aan een optimale en duurzame oplossing, maar krijgt u er deskundige hulp bij. Mediation heeft in meer dan de helft van de gevallen een geheel of gedeeltelijk goede afloop.

Wat doet een mediator?

De mediator is een specialist in het begeleiden van onderhandelingen. Hij oordeelt niet, maar hij helpt u om een oplossing te vinden. De mediator is onafhankelijk en onpartijdig. Beide partijen moeten vertrouwen in hem hebben.

Afspraken mediation in overeenkomst

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen moeten samen aan een oplossing willen werken. Iedereen die bij de mediation aanwezig is, moet vertrouwelijk omgaan met de inhoud van de onderhandelingen. De afspraken komen op papier te staan in een overeenkomst.

Mediation Federatie Nederland

De register mediator moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Zo moet hij zich inschrijven in het register van het Nederlands Mediation Federatie Nederland (MfN). Ook moet hij zich houden aan het reglement en de gedragsregels van het MfN.

mediation register

Heeft u een conflict?

Wilt u een gang naar de rechter voorkomen?
Kies dan voor Mediation!

NEEM CONTACT OP